Hreanul : ras şi macerat în oţet dă o soluţie pentru vindecarea acneei.
Arpacaşul : este considerat vindecătorul pieli.
Împachetări cu terci de arpacaş : se macină fin arpacaş, se amestecă cu apă de la fântână şi se pune pe foc într-un vas nemetalic, amestecând continuu, vreme de 5-10 minute, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Terciul obţinut se aplică pe porţiunea de piele bolnava, timp de 15-20 minute, apoi se clăteşte bine cu apă călduţă. Aplicarea se face cât mai des.
Ceai de arpacaş : 2 linguri de arpacaş prăjit într-o tigaie fără ulei vreme de 10 minute, se fierbe apoi în apă de fântână tot 10 minute [vasul să fie nemetalic] . Se bea zilnic, călduţ sau rece, eventual îndulcit cu miere. În plus suferinzi de acnee să mănânce cât mai mult arpacaş. Rezultatele vor fi foarte bune .
II. Bube dulci:
Morcovul : copt şi sfărâmat vindecă bubele dulci.
III.Coptura:
Coptură, puroi la deget
Se pune pe locul respectiv zahăr pudră, zahărul absoarbe secreţiile şi distruge mediu prielnic înmulţiri microbilor.
Se pune pe locul respectiv frunză de aloe tăiată cu partea zemoasă pe rană. Se bandajează, după un timp frunză de aloe va trage tot puroiul şi rana se va vindeca.
IV. Fistula periana:
Metoda cu frunze de varză : frunzele exterioare ale căpăţânei de varză se taie de pe cocean şi se spală în apă în care se pune zeamă de la o lămâie. Se scot şi se şterg cu un prosop curat. Se taie nervura frunzei cu un cuţit. Pe un fund de lemn se pisează foaia de varză cu un sucitor, până se înmoaie şi iese sucul din ia. Foaia de varză se pune apoi pe un tifon curat şi se aşeză pe locul inflamat. Se lasă 5-6 ore după care se repetă operaţia. Înainte de fiecare aplicare se spală locul cu puţin ceai de muşeţel călduţ. Tratamentul se repetă până se curăţă locul. Poate să dureze 3-4 zile. Uneori coptura este însoţita de temperaturi de 40 grade. După cel mult 2-3 aplicări umflătura se sparge iar locul trebuie curăţat si se continuă până la vindecarea complectă.
V. Furunculoza:
Pentru cei ce suferă de furunculoză stafilococie [cutanată disecantă] . Tratamentul cu antibiotice, nu dau rezultate întotdeauna, dar la farmacia Institutului dr. Cantacuzino, există un vaccin antistafilococic gata preparat, care a dat rezultate foarte bune, sau în urma analizelor se poate face un alt vaccin preparat chiar de ei. De asemenea se recomandă întărirea sistemului imunitar cu Spirulină, vitamina C sau o altă reţetă .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu